Yunusca - Mihalıççık Belediyesi Kültür Yayınları: Yunus Emre

Yunusca Mart Sayısı

Merhaba değerli okurlar.

“2021 UNESCO Yunus Emre Yılı” çerçevesinde hazırladığımız YUNUSCA dergimizin dördüncü sayısını sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yunus Emre’nin Taptuk Emre’nin dergahına yıllarca eğri odun bile taşımaması onun sabır ile kemalata ulaşma sürecindeki anlayışından bir tanesidir. “Sabır ve Hoşgörü” temasının işlendiği bu sayıda, Yunus Emre her toprakta bitmeyen nadide bir çiçek misali sabrı zihin dünyasında ve yaşamında nasıl yeşerttiğini örnek eserler ile inceleyeceğiz.

Dünyanın en fakir insanının sabrı olmayan insan olduğununun farkında olan Yunus Emre bu konuda Hz.Yusuf’un yaşamından ilham almış ve sabrın sonunun selamet olduğunu görmüştür.

İşitdin Yusuf’u ol çah içinde,
Dururdu sabr ile ol mah içinde.

Bu sayımızda da önceki sayılarımızda yer alan çok değerli akademisyenlerin yanı sıra yeni akademisyen hocalarımız da bu çalışma sürecimize katkılarını esirgememişlerdir. Yunus Emre’nin “Sabır ve Hoşgörü” temasının işlendiği bu özel sayıda bütün insanlığı bu vesilesi ile bir kez daha sabırlı olmaya erdemli olmaya davet edeceğiz ve İnsan-ı Kâmil olmanın yolunun sabırdan geçtiğini bir kez daha bütün insalığa hatırlatacağız.

Yunus sen sâdıkısan gir sabıra,

Katı sâbir gerek sabrıla dura

Yukardaki dizelerde de ifade edildiği gibi, Yunus Emre Hakk ve hakikat yolunda ilerlemenin tek çaresi olarak sabrı görmektedir.

Herkese Hz. Yusuf sabrının nasib olması dileklerimle…

Bu sayımızda da dergimize katkı sunan başta yazarlarımıza, editörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Haydar Çorum
Mihalıççık Belediye Başkanı

YUNUSCA MART DİJİTAL SÜRÜMÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN