Yunusca - Mihalıççık Belediyesi Kültür Yayınları: Yunus Emre

UNESCO Yunus Emre Yılı

“2021 UNESCO Yunus Emre Yılı” nedeniyle hazırladığımız YUNUSCA adlı dergimiz 14 sayıdan ve 12 temadan oluşmaktadır. Birinci sayı herhangi bir tema ele alınmadan Yunus Emre hakkında çeşitli makaleler ve röportajlar içermektedir. 14. sayısı ise kapanış ve değerlendirme sayısı olarak tasarlanmıştır.

Diğer 12 sayı da her ay Yunus Emre’nin bir teması (Hümanizm, Sevgi, Hoşgörü…) işlenerek 14 sayıdan oluşan “2021 UNESCO Yunus Emre Yılı” nedeniyle yapılmış olan çalışmaların bir külliyatının ortaya çıkarılması ve haberlerinin yapılması hedeflenmiştir. Ayrıca bu derginin İngilizce çevirisi de yapılarak sadece tüm yurda değil aynı zamanda bütün dünyaya duyurulması amaçlanmıştır.

Bütün dünyanın yaşadığı Covid-19 salgını nedeniyle tam da insanlığın bir kez daha kendisi ile yüzleştiği ve yaşam mücadelesi verdiği bir süreçte yeni yılın “2021 UNESCO Yunus Emre Yılı”na denk gelmesi Yunus Emre felsefesinin insanlık açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Dilerim ki bütün insanlık bundan ders alır ve Yunus Emre’nin şu çağrısına kulak verir;


Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım,
Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.

Hakk’a yürüyüşünün 700. yıldönümü nedeniyle ilan edilen, “2021 UNESCO Yunus Emre Yılı”
çalışmalarına katkı sunan ve sunacak olan yüreği Yunus Emre sevgisi ile dolu herkese şimdiden can-ı gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.


Haydar Çorum
Mihalıççık Belediye Başkanı